In december gaf Sytze een tweedaagse workshop over het werk van David Byrne aan de Academie voor Popcultuur in Leeuwarden.

aankondiging in de hal van de academie

De nadruk lag op de rol van conceptuele kunst in het werk van David Byrne, een onderwerp waarover ik veel kan vertellen (zie http://www.mixed-media.info/schrijven.html) met behulp van een keuze uit de overvloed aan beschikbaar film-, geluids- en beeldmateriaal. Een mengeling van kunstgeschiedenis, filosofie, kunsttheorie en concepting. Twee intensieve dagen, ook al omdat ik voor het eerst op deze academie was. Ook voor het eerst op een kunstacademie waar onder het projectiescherm, wat je overal kunt vinden, een drumstel en een stel gitaarversterkers klaarstaan.

Een mooi compliment aan het einde van de tweede dag was een opmerking van een student dat hij die nacht lekker had kunnen slapen. Toen ik vroeg wat hij daar nou mee bedoelde, zei hij “ik heb gister de hele dag alleen maar zitten zitten en kletsen, maar het was wel interessant en ik werd er toch knap moe van.” Dat had ik zelf ook, maar ik doe het graag nog eens.

deelnemers aan de workshop

‘concepting’: momentopname van de verzamelde ideeën